Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

vihreä parsa valmistus

Tyypillisesti parsakausi alkaa huhtikuussa mutta joskus kevään aloitus saattaa siirtyä myöhempään ajankohtaan. Vihreä parsa kypsyy nopeammin kuin valkoinen.

Grillattu Parsa Recipe Asparagus Recipe Recipes Food
Grillattu Parsa Recipe Asparagus Recipe Recipes Food

Ravintosisältö Per 100 g.

. Poista kuminauha jos sellainen on ja säilö tankoparsa muovipussissa jääkaapin vihanneslokerossa. Valkoisen parsan makua kutsutaan erityisen hienostuneeksi mutta siinä on myös tietynlaista. Parsa on terveellinen ja sellaisenaankin maukas kasvis joka sopii erinomaisesti myös moniin ruokiin. Vihreä tankoparsa sopii hyvin yhteen muiden kasvisten kanssa kuten esimerkiksi uunissa paistettuna.

Kuori parsat nupusta alaspäin parsan- tai perunakuorimaveitsellä. Paistamalla tai höyryttämällä tankoparsaa sen maku ja ravintoaineet säilyvät parhaiten. Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty parsa on klassikko jonka seuraksi sopii niin uppomuna parmesaaniraaste kuin bearnaise-kastikekin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vihreä parsa ja ohuet valkoiset parsat kypsyvät 5-7 minuutissa. Tuore parsa tulee Suomeen pääosin Keski-Euroopasta ja Espanjasta. Ajatus kuitenkin olisi että parsat ovat hyvin napakoita vain hiukan kypsyneitä. Kevään merkki on vihreän parsan ilmestyminen kauppoihin ja ravintoloiden listoille.

Huuhtele parsat leikkaa tai napsauta sormin parsan puumainen tyviosa pois. Jos käytät ohutta kotimaista tuoretta parsaa voit paistaa ne pilkkomatta. Keitä tankoparsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Ohuet vihreät parsat kypsyvät parissa minuutissa paksummat viidessä minuutissa.

Eri väristen parsojen maussa on pieniä eroja. Paahdettu tankoparsa on oiva kasvislisäke mutta se toimii myös alkuruokana tai kevyenä pääruokana kun kylkeen lisää vaikkapa uppomunan lohta ilmakuivattua kinkkua tai sitruuna-voisulaa ja siivun leipää. Kuumenna tuote samalla sekoittaen. Parsa uunissa tehdään helposti näin.

Parsan kuuluu olla napakka. Kypsennä parsoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Parsasesongin aloitus vaihtelee hieman vuosittain mutta tuoreet parsat kaupoissa ovat varma merkki kevään saapumisesta. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria myllystä.

Leikkaa parsoista kuiva alaosa pois. Parsan käsittely sujuu helposti. Lisää keittämisen loppuvaiheessa veden joukkoon nokare voita ja ripaus sokeria. Säilytys kylmässä max 8C ja tarjoile 6 tunnin kuluessa.

Parsojen seuraksi lisään pannulle pinjansiemeniä jotka ovat tässä jotenkin erityisen herkullisia hiukan makeita ja pehmeitä. Kuori parsojen tyvet ja taita pois kova osa. Samalla saat vastauksen siihen miten tunnistaa tuoreet parsat ja mikä ero on valkoisella ja vihreällä parsalla. Esikeitetty paseerattu vihreä parsa 92 ja vesi.

Jos parsa on tuoretta sitä ei tarvitse välttämättä kuoria. Kuumenna öljy suurella laakealla pannulla. Parsan tulee keittämisen jälkeen olla napakka joten vältä ylikeittämistä. Valuta parsat hyvin esimerkiksi.

Jos parsasi ovat paksumpia voit paistaa niitä hetken kauemmin. Takuuvarma tapa valmistaa parsaa näin onnistut aina. Voidaan tarjoilla myös kylmänä sulata jääkaapissa. Kauniin vihreät parsat ovat kevään merkki.

Astiapyyhkeen tai talouspaperin päällä. Leikkaa parsan puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa. Valitse grillausta varten paksuja parsoja niitä on helpompi grillata ja niiden maku on raikas hernemäinen. Maultaan parsa on hienostunutta ja mietoa.

Pyree on lämpökäsitelty ja irtopakastettu paloina. 2 15 kpl. Parsan valmistus hyödyllisiä vinkkejä valmistukseen ja 6 herkullista reseptiä. Lisää parsat ja paista noin viisi minuuttia molemmin puolin.

Parsa vihreä 500g ES 1lk. 3 49 kpl. Valkoinen ja vihreä parsa ovat samaa kasvia. Se maistuu niin lisukkeena kuin salaatissa.

Parsan tulisi olla napakka ei läpeensä pehmeä. Valkeiden paksuvartisten parsojen keittoaika voi olla 15 minuuttiakin. Kokeile kypsyyttä cocktailtikuilla parsojen tyvestä tai tarkista se maistamalla. Nappaa tästä parhaat parsareseptit sekä vinkit parsan keittämiseen paahtamiseen ja grillaukseen.

Kypsyys on varminta tarkistaa maistamalla. Parsa katkeaa juuri siitä mistä pitääkin eli puisevan ja mehevän kohdan rajasta. Vihreä parsa on hieman valkoista voimakkaampaa. Valkoinen sen sijaan mullan alle peitettynä jolloin sen varret pysyvät pehmeinä eivätkä saa väriä.

Valmistus alle 30 min. Ohuita parsoja ei kannata kuoria lainkaan. Vihreä ja violetti parsa kasvavat vapaasti mullan päällä. Hans Välimäki kertoi parhaat parsareseptinsä ja neuvoi kuinka parsat on kaikkein helpoin kuoria kypsentämistä varten.

Ennen kuin valmistat terveellisiä ja tuoreita kauden vihanneksia sinun on ensin pestävä ja kuorittava sekä vihreä parsa että valkoinen parsa. Mausta parsa esimerkiksi sitruunamehulla ja voilla tai nauti hollandaisekastikkeen kera. Vihreä parsa sopii grilliin valkoista paremmin. Pannulla tämä ruoka viipyy viitisen minuuttia.

Jos haluat valmistaa valkoista parsaa sinun on poistettava kuituinen kiinteä iho huolellisesti. Vihreä parsa kasvaa näkyvästi valossa valkoinen parsa puolestaan kasvaa mullan alla. Kääntele paloja silloin tällöin. Pirkka suomalainen pekoni 150g.

Leikkaa tangot 34 cmn pituisiksi paloiksi. Parsan väri riippuu siitä missä vaiheessa sato kerätään. Lisää oliiviöljy ja suola ja pyöräytä parsoja käsin niin että öljy ja suola levittyvät tasaisesti. Nostele parsojen päälle voinokareita ja pirskota sitruunamehua.

Lisää ruokaan murskattua valkosipulia sitruunan mehua jatai kuorta chiliä. Lado parsat uunipellille yhteen kerrokseen. Kuori paksut parsat nupun alapuolelta kuorimaveitsellä ohuelti. Käytä niin vähän vettä kuin mahdollista.

Kokeile vaikkapa parsan kypsentämistä pannulla. Parsa on kevään ihana herkku jota ei saa ylikypsentää. Jos parsat ovat kovin paksuja voit paistamisen loppuvaiheessa lisätä pannulle vettä niin että parsat melkein. Tukevampi valkoinen ja violetti parsa vaatii 10-15 minuutin keittoajan.

Nosta parsat voideltuun uunivuokaan. Leikkaa parsan tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat ohuelti tarvittaessa. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan. Jos vihreät parsat eivät ole tuoreita tai kuori näyttää paksulta kuori.

Kääri ilmakuivattu kinkku 2-3 parsan ympärille parsan koosta riippuen. Kuumenna öljyä pannulla ja paista parsaa 510 minuuttia. Parsakausi on parhaillaan käynnissä ja Makujafi kysyi sen kunniaksi huippukokki Hans Välimäeltä vinkit siihen kuinka parsat kannattaa kypsentää. Valkoisen parsan sato korjataan juuri kun nuput tunkevat maan läpi.

Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsaa Ja Hollandaisekastiketta Yhteishyva
Parsaa Ja Hollandaisekastiketta Yhteishyva
Parsan Valmistus Ruoka Koti
Parsan Valmistus Ruoka Koti

Post a Comment for "vihreä parsa valmistus"